Tuhkatriinulugu Austraalia lahtistel: 15-aastane tennisist mängib järgmises ringis kodumaa staariga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marta Kostjuk
Marta Kostjuk Foto: Dita Alangkara/AP

Austraalia lahtistel meistrivõistlustel teeb imetegusid 15-aastane ukrainlanna Marta Kostjuk, kes jõudis pärast Olivia Rogowska 6:3, 7:5 alistamist kolmandasse ringi, kus kohtub kaasmaalanna Elina Svitolinaga.

Kostjukist sai tänase võiduga noorim mängija pärast 1997. aastat, kes on jõudnud suure slämmi turniiril sedavõrd kaugele. Viimati jõudis suurel slämmil kolmandasse ringi nii noorelt Mirjana Lucic-Baroni, kes tegi 1997. aastal ilma USA lahtistel. Austraalia lahtistel jõudis nii noorelt kolmandasse ringi viimati Martina Hingis ning seda aastal 1996.

Maailma edetabelis asub läbi kvalifikatsiooni põhiturniirile pääsenud Kostjuk alles 521. real. Uues tennise edetabelis parandab ta aga oma kohta kõvasti ning tõuseb 250. positsiooni lähedale.

Ühtlasi teatas neiu täna, et tema juunioride karjäär on nüüd läbi. Austraalia lahtistelt viib teismelina endaga praeguse seisuga koju kaasa pea 93 000 eurot.

«Oskan juba veidi arvata, millele ma selle raha kulutan. Esmalt aga ostan oma perekonnale kingitusi. Seejärel vaatan endale midagi,» ütles neiu.

Nagu öeldud, kohtub 15-aastane ukrainlanna järgmises ringis maailma edetabelis neljandal positsioonil asuva kaasmaalanna Svitolinaga. «Kavatsen seda mängu nautida. Usun, et mängin taas suurel väljakul. Proovin näidata enda parimat tennist – siis peaks ta veidi hätta jääma küll. Ma tunnen veidi tema mängustiili, aga ma ei tahaks detailidesse laskuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles