Kaljuranna hinnangul oleks pidanud president enne NO99 palkamist mõtlema (3)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand PM stuudios.
Marina Kaljurand PM stuudios. Foto: Pm

Marina Kaljurand leiab, et president ja tema kantselei oleks pidanud rohkem läbi mõtlema, kes lavastab EV100 juubelipidu.

«Arvan, et president oleks pidanud mõtlema selle peale, kas selle teatri ja lavastaja väljatoomine võib tekitada ühiskonnas arutelusid. Arutelud peavad olema - keegi ei vaidlusta - aga kas need peavad toimuma Eesti sajanda aastapäeva kõige tähtsama peo raames?" lausus Kaljurand ERRi veebisaates «Otse uudistemajast».

«Genotsiidi puhul võib rääkida ühiskondlikust riiklikust andestamisest. Üksikjuhtumite puhul ei ole olemas ühiskondlikku andestamist,» leidis Kaljurand.

«Kindlasti oleks pidanud arvestama, et see (toim - Ojasoo) tekitab diskussiooni. Ma ei ole diskussioonide vastu ja olen ka nõus, et ei saa rääkida kogu aeg seda, mis meeldib kõigile. Aga arvan, et Eesti Vabariik 100 kõige pidulikum aktus ei pea olema see koht, kus me arutame,» lausus Kaljurand.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles