Taal kinnisvaramaksust: teeks alustuseks maamaksu korda (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Taal
Olari Taal Foto: Peeter Langovits

Ettevõtjad leiavad, et omavalitsustele kinnisvaramaksu kehtestamise voli andmine on küll arutelu väärt, ent enne oleks mõistlik korda teha ja läbi mõelda juba olemasolev maamaks.

Kunagine hansapankur Olari Taal ütles, et ilmtingimata on Viimsi vallavanema Siim Kallase paari päeva tagune kinnisvaramaksu idee debatti väärt, vahendab Äripäev. «Ja mitte ainult, vaid ammu on meilgi aeg jõuda vara – rikkana elamise – maksustamiseni. Õiglane on maksustada rikkust ehk rikkana elamist ja hoiduda maksustamast jõukaks saamist,» märkis ta.

Kinnisvarafirma 1Partner tegevjuht Martin Vahter leidis samuti, et debatti võib pidada alati. «Eks ta rohkem selline jõukatelt äravõtmise maks on,» tõdes ta, ent sedastas samas, et kuna maksustataks jõukas olemist, mitte jõukaks saamist, oleks sellel ühiskonnale mingi tasakaalustav mõju

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles