Hiiumaa laevateel hakkas veetase jälle tõusma

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvalev Leiger Rohuküla sadamas.
Parvalev Leiger Rohuküla sadamas. Foto: Jaanus Lensment

Mandri ja Hiiumaa vahel on hakanud veetase jälle tõusma, mis tähendab, et oht laevaliikluse katkemiseks on möödas. Vähemalt selleks korraks.

TS Laevad teatas üleeile, et ülimadal veetase võib laevaliiklust mandri ja Hiiumaa vahel häirida või siis üldse seisma jätta. «Tuginedes lähitundide ja lähipäevade prognoosidele on üsna tõenäoline, et laevakaptenitel tuleb teha valikuid sõidukite laadimisel laevale ehk madalas merevees sõitmiseks võimalikult väikse süvisega võivad laevad olla sunnitud väljuma pooltühjalt ja ei saa kõiki soovijaid peale võtta,» ütles ettevõtte peakapten-mereohutusjuht Jaanus Matso esmaspäeva pärastlõunal.

Kõige kriitilisem hetk oligi täna hommikul, kui Rohukülast väljus kella 6.30ne reis pooltühjalt. Maha jäi 9 veokit, mille jaoks tehti pisut hiljem lisareis.

Nüüdseks on TS Laevad oma kodulehelt hoiatuse maha võtnud. Ettevõtte pressiesindaja Sirle Arro ütles Postimehele, et suurem oht on tõepoolest möödas, sest veetase on hakanud jälle tõusma. Küll aga jälgivad kaptenid sellegipoolest prognoose tavapärasest suurema tähelepanelikkusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles