Trumpi esimesest presidendiaastast rääkiva skandaalse raamatu «Fire and Fury» põhjal tehakse teleseriaal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Wolffi raamat «Fire and Fury»
Michael Wolffi raamat «Fire and Fury» Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Ajakirjanik Michael Wolffi kirjutatud skandaalse raamatu «Fire and Fury: Inside the Trump White House» järgi hakatakse tegema teleseriaali, kuid veel ei ole teada, kes hakkab Donald Trumpi kehastama.

Hollywood Reporteri teatel ostis produktsioonifirma Endeavour Content sellele raamatule õigused ja juba tehakse seriaali käivitamiseks ettevalmistusi.

Michael Wolffi raamat «Fire and Fury»
Michael Wolffi raamat «Fire and Fury» Foto: Jessica Kourkounis/AFP/Scanpix

Tegemisse kaasatakse ka Wolff, kellest saab üks vastutavatest produtsentidest.

Michael Wolff
Michael Wolff Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Endeavour Content ei ole veel avalikustanud, millal näitlejad valitakse, millal võtted algavad ja millal pilootosa vaatajateni jõudma peaks.

USA meedia andmetel kaaluvad uue poliitilise seriaali tegijad Trumpi rolli Alec Baldwini, kes on Trumpi edukalt kehastanud sketšisaates Saturday Night Live.

Alec Baldwin Donald Trumpina
Alec Baldwin Donald Trumpina Foto: Will Heath/AP/Scanpix

Baldwini tuntakse kui ägedat Trumpi vastast, kes juba valimiskampaani ajal võttis «hullu» Trumpi teemal  sõna ja on seda jätkanud seni.

Alec Baldwin
Alec Baldwin Foto: STEPHANIE KEITH/REUTERS/Scanpix

Kes hakkab mängima presidendi naist Melania Trumpi ja teisi Trumpide pereliikmeid ning Valge Maja töötajaid, ei ole veel teada, kuid näitlejate valik peaks algama lähiajal.

Donald, Melania ja Barron Trump
Donald, Melania ja Barron Trump Foto: Sipa USA/Sipa USA/Scanpix

Wolff kirjeldab oma raamatus «Fire and Fury» ärimehest presidendiks saanud Donald Trumpi esimest kaootilist presidendiaastat. Teos põhineb Valge Maja endise peastrateegi Steve Bannoniga tehtud intervjuudel. Lisaks Bannonile intervjueeris Wolff veel vähemalt tosinat isikut, kellel oli Trumpi või Valge Majaga kokkupuude.

Steve Bannon
Steve Bannon Foto: JONATHAN BACHMAN/REUTERS/Scanpix

Wollfi raamatut müüdi USAs selle esimesel ilmumisnädalal üle 28 000 eksemplari.

5. jaanuaril lugejateni jõudnud raamatus kujutatakse Trumpi ebastabiilse, ettevalmistamata ja saamatu presidendina, kes igal nädalal on saanud mõne «ämbriga» hakkama. 

Donald Trump
Donald Trump Foto: Olivier Douliery/SIPA/Olivier Douliery/SIPA/Scanpix

Trump teatas Twitteris, et temast raamatu kirjutanud ajakirjanik Wolff on totaalne luuser, kes mõtles lugusid välja, et oma ebatõest raamatut müüa.

«Meie liberaalses riigis on sedadused, mis võimaldavad neil, keda laimatakse ja kelle kohta valesid levitatakse, end kohtus kaitsta ja õiglus jalule seada,» lisas USA president.

Sotsiaalmeedias arvatakse, et kui «Fire ja Fury» seriaal tõesti hästi välja tuleb, siis unustatakse üsna kiiresti «House of Cards» (Kaardimaja), mida on alates möödunud aastast saatnud skandaalid, kuna president Frank Underwoodi mänginud Kevin Spaceyt süüdistatakse seksuaalses ahistamises.

Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey
Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey Foto: David Giesbrecht/AP/Scanpix

«Kaardimaja» tegijad loobusid koostööst Spaceyga ning viimase hooaja peategelane on Frank Underwoodi naine Claire Underwood, keda kehastab Robin Wright.

Kevin Spacey ja Robin Wright
Kevin Spacey ja Robin Wright Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles