Valitsus kinnitas Heremi kaitseväe juhatajaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Herem
Martin Herem Foto: Andrus Peegel

Valitsus kinnitas neljapäeval brigaadikindral Martin Heremi nimetamise kaitseväe juhtaja ametikohale.

«Valitsus kiitis täna heaks brigaadikindral Martin Heremi nimetamise kaitseväe juhtajaks,» ütles peaminister Jüri Ratas neljapäeval pärast valitsuse istungit antud pressikonverentsil.

Kaitseminister Jüri Luige sõnul toetati Heremi kanditatuuri üksmeelselt. 

Heremi nimetamise alates 5. detsembrist kaitseväe juhatajaks kiitis teisipäeval üksmeelselt heaks ka riigikogu riigikaitsekomisjon. «Martin Herem on väga hea liider ning ta on kõrgelt respekteeritud. Ta on ohvitser, kes näeb suurt pilti ja kes suudab edasi arendada reservarmee mudeliga riigikaitset,» ütles Luik.

Kaitseväe juhataja nimetab ametisse valitsus kaitseministri ettepanekul, võttes arvesse riigikogu riigikaitsekomisjoni seisukohta.

Kaitseminister Jüri Luik teatas eelmisel nädalal, et teeb valitsusele ettepaneku nimetada kaitseväe juhatajaks brigaadikindral Martin Heremi. Brigaadikindral Herem võttis kaitseministri ettepaneku vastu.

Herem alustas teenistust kaitseväes 1992. aastal ja on praegu kaitseväe peastaabi ülem. Varem on ta teeninud kaitseväe ühendatud õppeasutuste ja kirde kaitseringkonna ülemana ning Tapa väljaõppekeskuse staabiülemana.

Ka on ta teeninud erinevatel juhtivatel ametikohtadel kaitseväe ühendatud õppeasutustes, Kuperjanovi üksik-jalaväepataljonis ja Tartu üksik-jalaväepataljonis, on ta osalenud välisoperatsioonil Iraagis ning kuulub Kaitseliidu taasasutajate hulka.

Valitsus nimetas praeguse kaitseväe juhataja, kindral Riho Terrase ametisse 2011. aasta oktoobris. 2015. aasta detsembris otsustas valitsus pikendada tema ametiaega kaitseväe juhataja ametikohal kahe aasta võrra 2018. aasta 4. detsembrini.

Kaitseväe juhataja ametiaja pikkus on viis aastat, kuid valitsusel on õigus pikendada seda kahe aasta võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles