Jüri Ratas Sarapuude kohtuhagist: Keskerakond pole poliitilisi hääletusi kohtuga sidunud (9)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Madis Sinivee / Postimees

Peaminister Jüri Ratas (KE) ütles valitsuse pressikonverentsil Kersti Sarapuu (KE) ning tema pereliikmete kohtuhagi riigikogu liikmete Martin Helme ning Jürgen ligi vastu kommenteerides, et Eesti on õigusriik ning kohtu ülesanne ongi hinnata, kas Sarapuude head nime on lörtsitud või mitte.

«Tänu jumalale, et Eesti on õigusriik,» tõdes Ratas. Samas pole Ratase sõnul mingit alust oletada, et Keskerakond oleks poliitilised hääletused sidunud kohtusse pöördumisega.

Välisminister Sven Mikseri (SDE) hinnangul pole see üldjuhul normaalne, et poliitiline debatt jõuab kohtusse, lisades, et riigikogus peaks omavahelist suhtlust reguleerima kodukorra seadus ning hea tava. «See pole hea praktika kui poliitikud üksteise sõnavõtte hakkavad kohtus hagema,» ütles Mikser.

Siseminister Andres Anvelt (SDE) oli erakonnakaaslasest välisministriga üldjoontes nõus. «Riigikogu saal on riigikogu saal ja kohtusaal on kohtusaal. Mõned aastad poliitikas on andnud õppetunnid, millest järeldan, et on hea kui sõna kõlab kahes saalis. Mida rohkem on saale, seda rohkem hääli,» viitas Anvelt tulevastele riigikogu valimistele.

Loe lähemalt: Sarapuud nõuavad Jürgen Ligilt ja Martin Helmelt kohtu kaudu kümneid tuhandeid eurosid

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles