Tipptennisist selgitas, miks Maria Šarapoval sõpru pole

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova tähistab edu Austraalia lahtistel - venelanna jõudis kolmandasse ringi
Maria Šarapova tähistab edu Austraalia lahtistel - venelanna jõudis kolmandasse ringi Foto: SAEED KHAN/AFP

Endine tipptennisist Jelena Dokic kirjutas Austraalia ajalehe Herald Sun palvel arvamusloo Maria Šarapovast, kus vaagis, miks venelannal tennisemaailmas sõpru pole. Šarapova alistas Austraalia lahtiste teises ringis lätlanna Anastasija Sevastova ning kohtub järgmises ringis Angelique Kerberiga. 

Dokici sõnul on Šarapova siiani teiste mängijate jaoks müsteerium. «Ta ei taha teiste tüdrukutega sõbrustada. Ta on tugev. Mängijana ei näe teda kunagi kuskil mujal kui teisel pool võrku. Ta ei veeda kunagi aega mängijate lounge’is, mis on suurte nimede puhul ebatavaline,» kirjutas ta.

«Loomulikult pole see saladus, et me ei ole kõik omavahel sõbrad. Nagu paljud tenniseinimesed, ei tea ka mina Mariat isiklikult. Mängisin temaga 2003. aastal Wimbledonis. Me ei rääkinud eriti, lihtsalt ütlesime kiire «Tere!» Mäletan, et nägin teda paar nädalat hiljem ning ta ei öelnud sõnakestki. Ma ei võtnud seda kunagi isiklikult – see on Maria juures tavaline ja me kõik teame seda.»

Dokic möönas, et mingil määral on selline käitumine Šarapovat aidanud. «Ta on tugev, võitlushimuline ja tahab kõiki alistada. Teisedki, nagu näiteks Eugenie Bouchard, jagavad sama filosoofiat. Serena Williams sellesse kategooriasse ei kuulu. Williams tahab alati rääkida ning küsiks, kuidas läinud on. Ta on ka koridorides palju nähtavam ja talle meeldib suhtlus. See on inimese vaba valik. Samas pole üllatav, et teistel pole Mariast head muljet jäänud.»

Dokic peatus ka Šarapova dopingukaristusel. 

30-aastane Šarapova sai eelmise aasta alguses võistluskeelu, sest tarvitas meldooniumit. Venelanna väitis, et on terviseprobleemide tõttu ravimit tarvitanud alates 2006. aastast, kuid ravim lisati keelatud ainete nimekirja 2016. aasta 1. jaanuarist. Ta kaebas Rahvusvahelise Tenniseliidu otsuse spordikohtusse ning tema keeld lühenes 15 kuu peale. Konkurendid vaatasid Šarapova peale üha enam viltu.

«Loomulikult ei aidanud dopingusüüdistus tema populaarsust mängijate seas tõsta. Ta ei saa selle eest põgeneda, ta peab sellega elama karjääri lõpuni. Kõik sportlased vastutavad, mida nad sisse võtavad ning Maria pole mingi erand. Sel pole mingit vabandust ja me võime jääda igavesti vaidlema, kas tema karistus oli piisavalt pikk.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles