Henrik Kalmet ja Mirtel Pohla on koos laval!

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirtel Pohla
Mirtel Pohla Foto: Erlend Štaub

Von Krahli Teatris esietendub 26. jaanuaril Essi Räisäneni lavasttus «Ice», milles mängivad Mari Abel, Carl Alm, Riina Maidre, Henrik Kalmet, Mirtel Pohla, Matti Raita.

Von Krahli Teatri ja Klockriketeatern ühisprojekt põhineb Venemaa ühe tuntuma kaasaegse kirjaniku Vladimir Sorokini romaanil «Jää».

Salapärane meteoriit langeb 1908. aastal keset Siberi sügavat taigat. Selle sees on eriline südameid lahti kooriv jää, mis inimeselt inimesele levides toob kogu Venemaa avarustest kokku salajase vennaskonna. Jää sulades avaneb utoopia, milles kogu eelmine 20. sajand leiab endale traditsioonilisest kaanonist vägagi eristuva tähenduslikkuse.

Lavastus on eesti, soome, inglise ja rootsi keeles, kuid nimetatud keelte oskus ei ole etenduse vaatamisel vajalik.

Lavastuse kunstnik, valgus- ja videokujundaja on Milla Martikainen, dramaturg Iida Hämeen-Anttila, kostüümikunstnik Reet Aus, helikunstnik Pauli Riikonen ja videokonsultant Mikk-Mait Kivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles