Urmas Klaas lubab peatset Suur-Tartu sündi (1)

Jüri Saar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Klaas Tartu raekoja ees.
Tartu linnapea Urmas Klaas Tartu raekoja ees. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Reformierakonnale läinud sügisel Tartus valimisvõidu kindlustanud linnapea Urmas Klaas peab Tartu suurimaks murekohaks kehva ühendust Tallinnaga, aga ka Läti pealinnaga, kus asub tartlaste jaoks oluline õhuvärav. Loodud ühistranspordikeskus peaks juba peagi aitama leevendada muret linnalähitranspordiga.

Tartu on pärast valimisi ühe valla võrra suurem. Kuidas on see muutnud elu ja linnapea tööd? Palju on ju juurde tulnud põllumaid ja natuke inimesi.

Ajakirjandus võimendab põllumaid ja kariloomi, aga need ei ole teemad, millega mina tegelen. Linna juhtimise seisukohalt oleme ümber korraldanud tööd osakondades, et endise Tähtvere valla teemad saaksid hästi kaetud. Kindlasti on tööd juurde tulnud. Samas loen heaks tulemuseks seda, et kui enne töötas Tähtvere vallavalitsuses 19 inimest, siis pärast liitmist Tartu linnaga oleme 12 töökohta kokku hoidnud.

Millal saab Tähtvere selliseks loomulikuks Tartu osaks, et me ei pea kasutama sellist nimetust nagu Makedoonia puhul – endine?

Olen selle peale mõelnud. Selguse huvides on lihtsam niiviisi öelda. Toon võrdluseks, et kui Eesti läks üle eurole, me mõnda aega arvutasime, kui palju üks või teine asi maksab kroonides, aga see läks mõne kuuga üle.

On Märja, on Rahinge, on Ilmatsalu – Tartu linna asumid ja nii tuleb neid ka nimetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles