Fotod: Venemaal meenutatakse Leningradi blokaadi murdmise 75. aastapäeva (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal mälestatakse 75 aasta möödumist päevast, mil Punaarmee murdis 19. jaanuaril 1943. aastal läbi ligi 900 päeva väldanud Leningradi blokaadi.

Vene president Vladimir Putin peab Nõukogude sõdurite kangelastegu Leningradi blokaadi läbimurdmisel eeskujuks tulevaste põlvede kasvatamisel.

«Nad ei taganenud kuhugi. Surm tabas neid lahingus, kui nad liikusid, relv käes, pealetungides edasi,» ütles Putin täna veteranide ja noorteorganisatsioonide poole pöördudes.

Ta meenutas, et Neeva sillapeal leitakse siiani Nõukogude sõdurite säilmeid, relv käes, vaenlase poole suundumas.

Tema sõnutsi just selline suhtumine isamaasse on vene rahva iseloomus ja just see tuleb kinnistada pikkadeks aastateks tulevastesse põlvkondadesse.

«Sest just sellel on alati seisnud Venemaa. Eneseohverdusel, isamaa-armastusel, iseäranis rasketel, katsumusterohketel aastatel, kui need meie maale osaks saavad,» ütles Putin.

President avaldas taas lootust, et Leningradi kangelaste mälestuse jäädvustamise töö saab aluseks sellele, et maailmaajaloos midagi taolist enam iialgi ei korduks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles