Sindi tähistab Eesti 100 aasta juubelit paraadiga

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsemendat aastat järjest tähistab Sindi riigi iseseisvuspäeva paraadiga, millega haakuvad pidulik lippude rivistus, lipuheiskamine raekoja torni, rongkäik ja sellele järgnev meelelahutuslik osa.
Seitsemendat aastat järjest tähistab Sindi riigi iseseisvuspäeva paraadiga, millega haakuvad pidulik lippude rivistus, lipuheiskamine raekoja torni, rongkäik ja sellele järgnev meelelahutuslik osa. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Seitsemendat aastat järjest tähistab Sindi riigi iseseisvuspäeva paraadiga, millega haakuvad pidulik lippude rivistus, lipuheiskamine raekoja torni, rongkäik ja sellele järgnev meelelahutuslik osa.

Kui varem korraldas Sindi linn üritust mõnel aastal ühiselt Paikuse vallaga ja möödunud aastal ühinenud kolme omavalitsuse ja sealsete koolidega, siis tänavu tuleb Sindis juba suur, Tori valla rahvast ühendav Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamine varahommikuse paraadiga.

Sinimustvalge heiskab Sindi raekoja torni iseseisvuspäeval kell 7.55 taas Mihhail Škljar ja tervitussõnad ütleb Lauri Luur.

Igal aastal on esinenud Sindi gümnaasiumi õpetaja Eneli Arusaare õpilased sõnalise montaažiga. Nii tänavugi.

Mart Nõmme korraldusel marsitakse rongkäigus ajaloolist Pärnu maanteed pidi. Jaama ja Kooli tänava kaudu suundutakse Sindi gümnaasiumi juurde. Rongkäik lõpeb riigi 100 aasta juubeli raames püstitatava Julius Seljamaa mälestusmärgi lähedal.

Olenevalt ilmast läheb pidu edasi ühislaulmisega kas koolimaja õuel või aulas. Päev jätkub põnevate üritustega Are kultuurikeskuses, Toris rahvamajas ja Eesti sõjameeste mälestuskirikus ja mujalgi.

Juubelihommiku peakorraldajad on MTÜ Eesti Lipu Seltsi Sindi osakond ja Sindi gümnaasium direktor Ain Keerupi juhtimisel. Peamine toetaja on Tori vald. Samaväärsed toetajad on valla põhikoolide õpilased-õpetajad.

Traditsiooniliselt osaleb Kaitseliidu Pärnumaa maleva liputoimkond ja sama organisatsiooni puhkpilliorkester Kaido Kivi dirigeerimisel.

Kodutütarde Pärnumaa ringkonna Ursa majori rühmavanem Kristi Kivisaar kinnitas, et samamoodi eelmise aastaga osalevad lipurivistusel taas kodutütred ja noorkotkad.

Üldse oodatakse 100 kandelipu alla kuni 100 koolinoort, seltside ja kogukondade esindajat. Kivisaar kutsus üles kõiki Are kandi külade kogukondi osalema Sindi paraadil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles