Tööturul läheb hinda multitalent

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööturul läheb hinda multitalent
Tööturul läheb hinda multitalent Foto: SCANPIX

Tööturul lähevad üha enam hinda kiire kohanemisvõime ja erinevate oskustega kandidaadid. Erialakitsatest teadmistest tähtsamaks saab multitalentsus ja võime uuel erialal kiirelt kohaneda, kinnitavad CV Online rahvusvahelised uuringud.

«Omades kolme-nelja erinevat oskust, saab tööotsija neid müüa tööturul väga erinevates valdkondades,» kinnitas Rain Resmeldt Uusen, CV Online turundusjuht Vikerraadio saates Huvitaja.

«Vanaema-aegne tava jääda õpitud erialale ja valdkonnale elu lõpuni truuks on asendunud teadliku karjääri kujundamisega, milles ei puudu kannapöörded ja hüpped teise valdkonda.»

Karjäärist on saanud rätsepatöö, mille puhul võtavad inimesed vastutuse selle eest enda kätte. Tööd otsides on palgast vahel tähtsamgi see, mida töö aitab saavutada – tõsta heaolu, jõukust või parandada maailma.

Uuseni sõnul ei ole ka erialakitsastel ametitel nagu hambaarst, keeruline leida väljakutseid hoopis teises valdkonnas, kasutades ära eelmises ametis arendatud kogemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles