Video: Vene noored lendurid panid siivutu tantsuga oma karjääri ohtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olevatel kadettidel puudub seos vahejuhtumiga.
Pildil olevatel kadettidel puudub seos vahejuhtumiga. Foto: DMITRY LOVETSKY/AP/Scanpix

Sotsiaalmeedia kasutajad Venemaal päästsid ühe lennuakadeemia õpilased koolist väljaviskamisest. Noormehed laadisid sotsiaalmeediavõrgustikku VKontakte üles video, kus tantsiti ebasündsalt Benny Benassi superhiti «Satisfaction» järgi. See pälvis ära mitmete ametnike pahameele.  

Videos oli noortel lenduritel seljas vaid aluspesu ja rakmed ning peas lendurimütsid. Venemaa õhutranspordiagentuur mõistis video hukka ja nimetas kadettide käitumist ennekuulmatuks. Võimude suhtumine muutus pehmemaks pärast seda, kui tuhanded inimesed sotsiaalmeedias noori lendureid kaitsma hakkasid.

Videos on näha, kuidas esimese aasta üliõpilased provokatiivselt Benny Benassi laulu järgi tantsivad. Juhtum leidis aset Uljanovski Tsiviillennundusakadeemias ja videot poiste tantsust on VKontakte vahendusel vaadatud juba üle viie miljoni korra.

Lennuakadeemia direktor oli väidetavalt Venemaa meedias võrrelnud poiste tantsu 2012. aasta juhtumiga, mil õpilased tantsisid Kremli-vastase punkbändi Pussy Riot muusika järgi.

Kuigi kadettide tantsuliigutusi kritiseerisid mitmed erinevad ametnikud, siis leidsid noormehed ka toetust. Näiteks toetas neid Jekaterinburgi linnapea Jevgeni Roizman.

Kui ringi hakkasid liikuma väited justkui ootaks poisse video tõttu koolist väljaviskamine, hakkas rahvas noori lendureid sotsiaalmeedias kaitsma. Nende toetuseks on allkirja andnud 40 000 inimest. Paljude sõnul on video näol tegu süütu naljaga.

Lõpuks kirjutas Uljavinski regiooni kuberner Facebooki, et poisse koolist välja ei visata, aga ta kavatseb kohtuda noormeeste ja nende vanematega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles