Video: Millised olid Trumpi esimese võimuaasta kõige olulisemad hetked? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

USA president Donald Trumpil täitub täna esimene aasta riigipea rollis. Trump on igapäevaselt rahvast lõbustanud, aga ka tõeliselt murelikuks teinud. 

Guardian on tähtsa päeva puhul välja noppinud Trumpi esimese võimuaasta tähtsaimad hetked. Kuna USA riigipea sõdib meediaga ja nimetab mitmeid suuri väljaandeid libauudiste edastajaks, võttis Guardian aasta kokku läbi Trumpi enda sõnade. 

Muu hulgas on Trumpi ja tema kampaaniameeskonna vastu algatatud uurimine, et saada sotti, kas Venemaa sekkus USA presidendivalimistesse. 

Aasta on endas sisaldanud ka mitmeid diplomaatilisi eksimusi ja väga omapäraseid sõnavõtte. Samuti on käimas sõnasõda Trumpi ja Põhja-Korea diktaator Kim Jong-uni vahel. 

Trumpi suurimaks vaenlaseks on nimetatud tema Twitteri kontot, kust president igapäevaselt vastuolulisi säutse lendu laseb, mille tagajärgede silumisega taustajõud siis tegeleda saavad.

Ka Trumpi taustajõud on aasta jooksul oluliselt vahetunud. Kannatamatu iseloomuga president on oma abiliste hulgas korraldanud suurpuhastuse ja tülli läinud paljude varasemate lähedaste abilistega. 

Vaata Trumpi aasta kõige olulisemaid hetki siit: 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles