Stockholmi mošeele soditi haakristid (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmi mošeele joonistatud haakrist.
Stockholmi mošeele joonistatud haakrist. Foto: Facebook

Tuvastamata vandaalid joonistasid spreivärvidega ööl vastu tänast ühe Stockholmi mošee peale haakristid, vahendab the Local.

Natsisümboolika soditi Stockholmi Södermalmi mošeele helesinise värviga. Mošee töötajad postitasid pildid ka pühakoja Facebooki lehele. Imaam Mahmoud Khalfi sõnul oli vandaalitsemine ulatuslik ning haakristid olid soditud tervele fassaadile, aga ka hoone teisele küljele.

Imaami teatel langes sama mošee eelmisel aastal rünnaku ohvriks 22 korda. Kahel korral on ka varem sellele joonistatud natsisümboolikat.

Khalfi väitis SVT-le, et mošee on korduvalt palunud turvakaamerate paigaldamist, aga kardetakse, et sellega rikutakse kellegi privaatsust. Imaam on enda sõnul valmis võimudega koostööd tegema ja loodab rünnakud lõpetada.

Rootsi on viimastel aastatel näinud neonatside tegevuse aktiviseerumist. Muu hulgas on toimunud mitmeid meeleavaldusi näiteks Stockholmis ja Göteborgis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles