Joobekahtlusega piloot peatati napilt enne õhkutõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi piloot eemaldati joobekahtluse tõttu lennukist.
British Airwaysi piloot eemaldati joobekahtluse tõttu lennukist. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Relvastatud politseinikud olid sunnitud Londoni Gatwicki lennujaamas vahetult enne õhkutõusu sekkuma ja töölt kõrvaldama piloodi, kellel kahtlustati joovet. Politsei otsustasid kutsuda lennuki pardateenindajad.

Pardateenindajad olid väidetavalt piloodi juures tundnud alkoholilõhna ja otsustasid helistada Suurbritannia politsei lühinumbrile 999.

300 reisijaga Boeing 777 lend 2063 pidi neljapäeva õhtul kohaliku aja järgi kell 20.20 õhku tõusma, et alustada 11 tundi kestvat reisi Mauritiusele. Politsei viis piloodi lennukist endaga kaasa.

Lend lükati edasi ja lennuk sai õhku tõusta kohaliku aja järgi alles 22.56. Selleks ajaks oli leitud asenduspiloot. Lennuk ootas kuni uue piloodi saabumiseni väravas.

British Airwaysi lennufirma esindaja sõnul võetakse intsidenti ülimalt tõsiselt ja uurimisele aidatakse kaasa. Vahistatud piloodi kohta on teada nii palju, et tegu oli 49-aastase mehega Lääne-Londonist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles