Austria siseminister andis korralduse piirikaitseüksuse loomiseks (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silt Itaalia-Austria piiril.
Silt Itaalia-Austria piiril. Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS/Scanpix

Austria siseminister Herbert Kickl sõnas sel nädalal, et andis korralduse piirikaitseüksuse loomiseks. Ministri hinnangul aitaks see uue rändekriisi puhul.

«2015. aasta ei tohi korduda. Sellest lähtuvalt olen andnud korralduse piirikaitseüksuse loomiseks,» sõnas Kickl, kes kuulub immigratsioonivastasesse Austria Vabadusparteisse (FPÖ).

Herbert Kickl.
Herbert Kickl. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Täpsemalt on tegu politsei tugiüksusega, mis suudaks vajaduse korral piiripunkti kindlustada ja seal isikuid tuvastada. «Inimeste edasi viipamine enam ei kordu,» viitas Kickl 2015. aasta rändekriisile. Sajad tuhanded migrandid rändasid läbi Austria, et jõuda Saksamaale ja teistesse riikidesse. Samuti esitati Austriale rekordiliselt palju asüülitaotlusi.

FPÖ on Austria uues valitsuses noore kantsleri Sebastian Kurzi juhitavate konservatiivide koalitsioonipartneriks. Kuigi FPÖ on minevikus olnud seotud mitmete natsiskandaalidega, on nüüdseks erakonna retoorika muutunud ja Euroopa Liidu suhtes on võetud sõbralikum joon. Siiski ollakse teravalt vastu immigratsioonile.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles