Galerii: Tšiili lõunaosas asub üks maailma kauneimaid paiku

Reisiguru.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Torres del Paine on Tšiili lõunaosas asuv maaliliselt vahelduva maastikuga piirkond, kus kõrged mäed vahelduvad kaunite väikeste orgudega. Samuti leidub seal hulgaliselt mägijärvi, kärestikulisi jõgesid ja mägiliustikke.

Torres del Paine on suisa nii hingematvalt ilus, et National Geographic on valinud selle maailma kaunimate paikade hulka.

Sõna «paine» tuleb kohalike põliselanike tehueltšede keelest ja tähendab taevasinist. Torres tähendab aga hispaania keeles «tornid». Seega kohanime hispaania ja tehueltše keelset sõna kokku pannes võiks piirkonna eestikeelne nimi olla Taevasinised tornid.

Tornideks nimetatakse piirkonnas kolme nõelakujulist graniitmäge Paine mäestikus. Nendeks mägedeks on Paine lõunatorn (kõrgus merepinnast ligi 2500 meetrit), Paine kesktorn (kõrgus merepinnast 2460 meetrit) ja Paine põhjatorn (kõrgus merepinnast 2260 meetrit). Lõunatorn ei ole siiski Torres del Paine kõrgeim mäetipp. Selleks on hoopis 2884 meetri kõrgune Cerro Paine Grande.

Mida põnevat Torres del Paines veel näha ja teha saab, loe edasi Reisigurust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles