Ekraaninäitlejate Gildi auhinna saanud William Macy: praegu on väga keeruline olla mees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
William Macy
William Macy Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

USAs Los Angeleses jagati eile, 21. jaanuaril Ekraaninäitlejate Gildi (Screen Actors Guild – SAG) auhindu, kus üks auhinnasaajatest, näitleja William Macy sõnas, et seksuaalse ahistamise paljastumised ja ahistamisvastane liikumine on pannud mehed raskesse olukorda.

Macy arvates on praegu väga keeruline olla Hollywoodis mees, kuna kõik mehed on saanud otsaette potentsiaalse ahistaja pitseri, teatab Daily Mail.

William Macy
William Macy Foto: Vince Bucci/AP

«Paljud meist, meesnäitlejatest, tunneb et on rünnaku all. Tunneme samuti vajadust vabandada, võimalik et teeme seda. Kuid samas olen õnnelik, et minu tööks on näitlemine. Keerulise olukorra saab lahendada, kui arendada diskussiooni ja tuua negatiivne pinnale,» sõnas 67-aastane staar.

William Macy
William Macy Foto: VALERIE MACON/AFP/Scanpix

Macy sai SAG auhinna  rolli eest seriaalis «Shameless». Ta kuulutati komöödiaseriaali kategoorias parimaks meesnäitlejaks.

Ta sõnas pressiruumi intervjuus, et Hollywoodis on aja muutumas ning tema koos veel mitme meesnäitlejaga toetab #Metoo ja Time’s Up liikumist.

William Macy ja ta abikaasa Felicity Huffman
William Macy ja ta abikaasa Felicity Huffman Foto: Sipa USA/Sthanlee Mirador/Sipa USA/Scanpix

«Meil, Hollywoodi meesnäitlejatel oli kokkusaamine, kus rääkisme praegusest ajast ja ahistamiste avalikuks tulekust. Vajasime seda, sest  meil, meesnäitlejatel ei ole praegu kerge. Mehed ei räägi kunagi piisavalt, kuid meie arutasime ahistamisteemat põhjani,» teatas näitleja.

Macy teatel on tal hea meel, et ahistamised päevavalgele tulid ja et ahistamisteema ei ole enam tabu.

Näitleja teatel on tal kaks teismelist tütart ning ta loodab, et nemad ei pea ahistamist kogema.

«Ühest küljest annab meie amet võimaluse öelda ilustamata välja seda, mida tavaliselt ei öelda. Naised on asunud enda eest seisma ja see on hea. Minu kaks tütart, 17-aastane Sofia ja 15-aastane Georgia kasvavad üles nende õigusi soosivas olustikus. Ahistamisvastane liikumine on paisunud suureks ja ühiskonnas ei tolereerita enam ahistamist,» lausus Macy.

William Macy
William Macy Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Samas ta tõdes, et meessoost näitlejad peavad olema valvel, et neid tegelike ahistajatega ühte patta ei panda.

Macy tõstatas ka Holywoodi mees- ja naisnäitlejate ebavõrdse tasustamise  teema, tema arvates ei saa produtsendid naiste häält enam eirata ja hakkavad naistele meestega võrdväärset tasu maksma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles