Graanul Invest ostis 10 miljoni euro eest kaubalaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev. Pilt on illustratiivne
Kaubalaev. Pilt on illustratiivne Foto: Küllike Rooväli

Pelletitootja Graanul Invest ostis puistekauba vedamiseks 186 meetri pikkuse kaubalaeva MV Imavere, mille maksumus on üle 10 miljoni euro.

Graanul Investi tütarettevõte ostis 12. jaanuaril puistekauba vedamiseks sobiva laeva. Laeva nimeks sai MV Imavere, tulenevalt ettevõtte esimese pelletitehase asukohast ja laev kanti Küprose registrisse, teatas Graanul Invest.

Täpne tehingu maksumus on Graanul Investi juhi Raul Kirjaneni sõnul konfidentsiaalne. «Aga üle 10 miljoni igal juhul,» ütles ta BNSile.

«Nägime, et tekkis soodne pakkumine ja meil on vaja kaupa vedada. Tühjana laev ei seisaks,» lisas Kirjanen selgitamaks tehingu põhjuseid.

Laeva endine omanik ja müüja on Taani laevandusettevõte Dampskibsselskabet Norden.

Laevaga on korraga võimalik vedada umbes 30 000 tonni graanuleid. Laeva pikkus on 186 meetrit ning laius 27 meetrit.

MV Imavere hakkab vedama Graanul Investi enda kaupa ning teenindama ettevõtte kliente Suurbritannias ja Hollandis.

Suuremate laevade kasutamine vähendab ettevõtte teatel pelletite tootmise ja kaubanduse ökoloogilist jalajälge ja transpordi hinna sõltuvust nafta hinnast, kuna laevatamisele kuluva kütuse hulk pelleti tonni kohta väheneb oluliselt.

Laeva hakkab opereerima Saksa ettevõte Grona Shipmanagement GmbH & Co. KG, mis tegeleb kõikide operatiivsete küsimustega kaasa arvatud laeva mehitamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles