Opositsioon arvestab vähemalt 49 häälega (1)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile pärastlõunal Toompeal kogunenud koalitsiooninõukogu justiitsminister Urmas Reinsalu, kes samuti kohtumisele kutsuti, personaalküsimuses otsuseid ei langetanud. Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles, et Reinsalule võiks tema ebaõnnestunud sõnakasutuse andestada.
Eile pärastlõunal Toompeal kogunenud koalitsiooninõukogu justiitsminister Urmas Reinsalu, kes samuti kohtumisele kutsuti, personaalküsimuses otsuseid ei langetanud. Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles, et Reinsalule võiks tema ebaõnnestunud sõnakasutuse andestada. Foto: Mihkel Maripuu

Opositsioon arvestab justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) umbusaldushääletusel paari lisahäälega koalitsioonist. Kuigi esialgu pole veel 51 häält koos, võib sellele lähedale jõudmine kasvatada osa sotsiaaldemokraatide või keskerakondlaste motivatsiooni samuti oma hääl anda.

Tõenäoliselt homme läheb riigikogus hääletusele justiitsministri umbusaldusavaldus, mille tõi kaasa tema sõnavõtt lavastaja Tiit Ojasoo skandaali teemal. Kiiresti päevakorda tõusnud umbusaldus ulbib tegelikult üsna sogases vees, kuid selle läbiminek ei ole kaugeltki lootusetu, sest mitu erakonda on n-ö kahvlis.

Nimelt peaks Reinsalu kindlasti toetama koalitsioonikaaslane Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), kelle väärtustega sõnavõtt aga vastuollu läheb. Samas tuleb tema vastu hääletada Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal (EKRE), kelle valijad Reinsalu sõnades ilmselt erilist probleemi ei näinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles