Tšehhitaride duellis jäi staatusekohaselt peale Pliškova

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karolina Pliškova.
Karolina Pliškova. Foto: Thomas Peter/Reuters/Scanpix

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel lunastas viimasena pääsme veerandfinaali tšehhitar Karolina Pliškova, alistades 6:7 (5), 6:3, 6:2 kaasmaalanna Barbora Strycova.

Maailma edetabelis kuuendal kohal olev Pliškova kohtub veerandfinaalis edetabelijuhi Simona Halepiga. Juulis korraks samuti esireketi kohta hoidnud tšehhitar on varem Austraalias jõudnud veerandfinaali korra, eelmisel aastal. Tegu pole aga tema parima saavutusega slämmiturniiril, sest 2016. aastast on tal ette näidata US Openi finaalikoht. Halep on jõudnud kahel korral Prantsusmaa lahtiste finaali, Austraalias pole ta veerandfinaalist kunagi kaugemale küündinud.

Samal tabelipoolel on veel vastamisi sakslanna Angelique Kerber ja ameeriklanna Madison Keys. Kui Kerber on Austraalia lahtiste tunamullune võitja, siis Keys mängis sügisesel US Openil finaalis, ent kaotas seal Sloane Stephensile. Austraalia lahtistel on ta suutnud 2015. aastal jõuda poolfinaali, kuid toona tuli alla vanduda Serena Williamsile.

Teisel tabelipoolel läheb maailma neljas number Elina Svitolina vastamisi belglanna Elise Mertensiga. Kumbki pole varem slämmiturniiril veerandfinaalist kaugemale jõudnud, Mertens mängib seejuures isegi veerandfinaalis esmakordselt. Selle mängu võitja saab vastase paarist, kus maailma teine reket Caroline Wozniacki kohtub Kaia Kanepi ja Anett Kontaveidi alistaja Carla Suarez Navarroga. Ka hispaanlanna pole slämmiturniiril varem kunagi poolfinaali jõuda suutnud, Wozniackil on ette näidata kaks finaalikohta US Openilt. Austraalias on taanlanna laeks seni jäänud 2011. aastal poolfinaali pääsemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles