Schumer: demokraadid hääletavad valitsuse tööseisaku lõpetamise poolt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapitooliumihoone Washingtonis, kus käib koos nii senat kui ka esindajatekoda.
Kapitooliumihoone Washingtonis, kus käib koos nii senat kui ka esindajatekoda. Foto: SCANPIX

USA senati demokraatide liider Chuck Schumer teatas esmaspäeval kokkuleppest vabariiklastega ajutise eelarvemeetme vastuvõtmiseks ja kolmandat päeva kestva valitsuse tööseisaku lõpetamiseks.

«Mitme arutelu, ettepaneku, vastuettepaneku järel oleme mina ja vabariiklaste juht jõudnud kokkuleppele,» ütles Schumer senatile enne tähtsat hääletust.

«Me hääletame täna valitsuse tööseisaku lõpetamise üle, et jätkata läbirääkimisi globaalse kokkuleppe üle sadade tuhandete immigrantide saatuse üle, kes saabusid USA-sse lastena ja kes kaotavad peagi kaitse väljasaatmise eest,» sõnas ta.

Senati vabariiklaste juht Mitch McConnell ütles varem, et loodab jõuda demokraatidega kokkuleppele immigratsiooni, piirijulgeoleku, katastroofiabi, sõjaväe rahastamise ja teiste teemade üle 8. veebruariks.

Esindajatekoja vabariiklasest spiiker Paul Ryan ütles esmaspäeval, et kui senat kiidab heaks ajutise kulutuste eelnõu valitsuse töö jätkamiseks 8. veebruarini, kiidab selle heaks ka esindajatekoda.

USA valitsusasutuste töö seiskus president Donald Trumpi ametisseastumise esimesel aastapäeval 20. jaanuaril, kuna kongress ei jõudnud kokkuleppele kulutustele kehtestatud lae ajutises tühistamises.

Senati demokraadid blokeerisid meetme, millele esindajatekoda häältega 230-197 oma heakskiidu andis ja mille eesmärk on hoida valitsusasutuste uksed avatuna ja sajad tuhanded riigitöötajad tööl 16. veebruarini, et anda Valgele Majale ja kongressile rohkem aega lahendada vaidlusi immigratsiooni ja eelarve üle, millega on maadeldud juba kuid.

Vabariiklased kontrollivad senatit 51 kohaga 49 vastu, kuid vajavad märkimisväärset demokraatide toetust, et saada kokku 60 häält, mida oleks vaja demokraatide venitamistaktika lõpetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles