Valitsuse peale vihastanud eestlased sõidavad 24.02 protestiks Lätti (38)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestiaktsioon kogub toetajaid Facebookis.
Protestiaktsioon kogub toetajaid Facebookis. Foto: Facebook

Sajad Eesti elanikud kavatsevad vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril sõita koos Lätti, et nii protesteerida valitsuse kehtestatud aktsiisitõusu vastu.

Üle-eestilise aktsiooni korraldaja Taavi Leppik kirjutab aktsiooni «24.02. kõik koos Lätti» Facebooki-lehel, et põhiline põhjus on Eesti valitsuse aktsiisipoliitika, tänu millele kaotab Eesti riik ning sellega seoses ka kõik elanikud päris suure summa.

Leppiku sõnul oli algne plaan  umbes saja inimesega külastada protesti märgiks naaberriiki ja seda kindlasti mitte ainult alkoholi ostmise või auto tankimise eesmärgil, vaid ütlemaks omal moel öelda valitsusele, et valitsuse maksupoliitikaga ei olda nõus.

«Minu suureks üllatuseks on minuga sarnaselt mõtlevaid inimesi meie seas palju rohkem, kui oleksin osanud ette kujutada, ning iga hetkega tundub üha enam, et suudame ennast koos kuuldavaks teha ka Toompeani välja,» kirjutab Leppik.

Aktsiooni kuupäev ei ole tema sõnul juhuslikult valitud – selleks on Eesti Vabariigi sajas sünnipäev. «Just see päev on minu arvates kõige õigem valitsust natuke torgata ja mõtlema panna, mis on nende statistikate ning Exceli põhjal tehtud halbade otsuste tulem ning kui seda piisavalt kõva häälega ja suure massiga teha, võib olla mingi lootus, et meid kuulda võetakse,» selgitab Leppik.

Piiriületus kohti on kavandatud kaks: Ikla ja Valga. Piiriületus peaks toimuma kella 13 paiku. «Seega Pärnust ja Tartust hakatakse liikuma umbes kell 11.30. Pärnu poolt on start esialgsetel andmetel Reiu risti kandist ning Tartust Valga maantee alguses,» kirjutab Leppik.

Facebooki-lehelt on ka näha, et üritus on kujunenud nii suureks, et on tekkinud piirkondlikud juhid Tallinnast, Pärnust, Tartust, Võrust, Saaremaalt, Jõhvist, Viljandist, Jõgevalt, Järva- ja Läänemaalt tulijatele.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles