Lapsepiinajast ameeriklanna hakkas 40-aastasena «sarvi maha jooksma»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louise Turpin
Louise Turpin Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP/Scanpix

USAs Californias Los Angelese lähedal Perrises elavad David ja Louise Turpin arreteeriti, kuna ilmnes, et nad piinasid ja näljutasid oma 13 last.

Politsei ja võimud jõudsid pere saladuste jälile kui 17-aastane tütar kodust põgenema pääses ja kaasa võetud mobiiltelefoni abil hädaabi numbril helistas, teatab news.com.au.

Uurijate sõnul jätsid 57-aastane David Turpin ja ta naine, 49-aastane Louise Turpin oma lapsed hooletusse, hoides neid näljas ja mustuses.

David ja Louise Turpin
David ja Louise Turpin Foto: Handout/Reuters/Scanpix

Politsei ja lastekaitsjad viisid lapsed haiglasse, kus nende tervislikku seisundit kontrolliti. Ilmnes, et nad kõik olid oma vanusest lühemat kasvu ja alakaalulised.

Louise’i õde, 36-aastane Teresa Robinette sõnas, et ta õel ja õemehel on ebatavaline arusaam elust, ka seksuaalelust.

Teresa Robinette
Teresa Robinette Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

24-aastane David Turpin sõna otseses mõttes röövis aastaid tagasi 16-aastase Louise Robinette’i, kelle sundis endaga abielluma. Paar põgenes Lääne-Virginiast Princetonist ja läks Texasesse Fort Worthi, kus nad elasid aastaid. 2010. aastal kolisid nad Californiasse Perrisesse. 

Teresa Robinette’i sõnul jäi ta õel teismeliseiga pooleli ja kui õde oli 40-aastane tahtis ta hakata teismelise elu elama.

Louise Turpin
Louise Turpin Foto: Terry Pierson/AP/Scanpix

Ta jättis nooremad lapsed vanemate laste hoolde ning hakkas otsima oma mehe nõusolekul abieluväliseid suhteid, et «sarved maha joosta».

Nad leidsidki internetist mehi, kellega Louise Turpin seksis, kuid paar harrastas koos võõra mehega ka kolmest seksi.

«Mu õde on oma mehe mõju all ja on seni. Ta teeb kõike, mida mees ütleb. Kuna ta sai oma esimesed lapsed üsna noores eas, jäi tal enda elu elamata. Järsku hakkas ta suitsetama, palju alkoholi tarbima, lõbusta elu elama. Sellest ei puudunud ka üheöösuhted juhuslike meestega,» teatas õde.

Õde lisas, et ka õemehel Davidil jäi üsna noorelt abielludes ja kohe lapsi saades osa elust elamata. Ka tema tahtis 40. eluaastates proovida ka katsetada seda, mida varem ei olnud teinud.

David Turpin
David Turpin Foto: Terry Pierson/AP/Scanpix

«Nad katsetasid lisaks seksile ka erinevaid religioone ja vaimseid liikumisi. Nad nagu unustasid oma lapsed üldse ära. Nii David kui Louise raiskasid raha erinevatele vaimsetele ja seksuaalsetele asjadele, nad üritasid end tundma õppida, kuid tegid seda laste arvelt. Kui mu õde oma elus esimest korda baari läks, siis ta helistas õhinal mulle ja teatas, et on joobes. See oli tema silmis nagu saavutus,» jätkas õde.

Õe teatel otsisid David ja Louise internetist meessuhteid, Davidile meeldis vaadata, kuidas ta naine teiste meestega seksis.

«Kui ma sellest kuulsin, tundsin vastikust. Louise ütles, et nad kohtusid internetis mehega, kes on pärit Alabamast Huntsville’ist. David soovitas Louise’il selle mehega seksida ja mu õde tegi seda. Mind pani üllatama asjaolu, et Louise ja võõras seksisid samas hotellitoas, mida varem olid seksiks kasutanud Louise ja tema mees. Nende elu tundus ikka väga segamini ja kummaline olevat, nende «sarvede mahajooksmine» kestis mõnda aega,» nentis õde.

Teresa Robinette’i teatel oli ta 20. eluaastates kui ta sai teada, et lähedane sugulane kasutas seksuaalselt ära nii ta ema, ta õde Louise’i ja veel ühte õde ning paari naissoost sugulast seksuaalselt ära. Tema arvates võib Louise’i kummalise käitumise põhjuseid otsida ka varajases eas kogetud seksuaalsest ahistamisest.

«Seksuaalne ärakasutamine ja ahistamine on meie perekonna suur saladus. Täiskasvanud kaitsesid ahistajat, kuna tegemikst oli meie pere jõuka ja prominentse liikmega,» lausus õde.

Robinette’i sõnul on tal valus teada, mida ta õde Louise tegi oma lastega, kuid ta loodab, et vanemate ahistamisest ja piinamisest pääsenud lapste elu läheb paremaks.

David ja Louise Turpini lapsed
David ja Louise Turpini lapsed Foto: Ekraanitõmmis Twitterist

«Minu jaoks ei ole Louise’i ega ta meest Davidit olemas. Nende lapsed vajavad turvalist keskkonda ja normaalselt elu, et aastatepikkune õudus unustada. Tahan olla see, kes seda saab neile pakkuda ja kellele saavad loota. Meie pere liikmed, kellel on õnnelik abielu ja head suhted, saavad neile näidata, milline pereelu olema peab,» teatas Teresa Robinette.

California Riverside’i maakonna prokurör Mike Hestrin teatas pressikonverentsil, et David ja Louise Turpin vägivallatsesid oma laste peal aastaid, andes neile liiga vähe süüa ja hoides neid aegajalt pikki ajaperioode köiega kas voodi või mõne muu objekti külge seotuna. Lapsed ei saanud siis ka tualetti kasutada ning pidid olema oma rooja ja uriini sees.

«Need lapsed on väga haiget saanud. Toimus tõsine kehaline ja vaimne vägivald, mis on jätnud sügava jälje. Lapsed vajavad aastate pikkust teraapiat, et hakata normaalset elu elama,» lausus Hestrin.

Turpinitele esitati süüdistus oma 13 lapse vangistamises, näljutamises ja piinamises, kuid nad ei ole seda omaks võtnud.

Naabrite sõnul tundus Turpinite pereelu kummaline, kuid nad ei arvanud, et nad oma lapsi näljas ja mustuses hoiavad.

David ja Louise Turpini maja Californias Perrises
David ja Louise Turpini maja Californias Perrises Foto: MEGA/MEGA/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles