Galerii: kohus kutsus Savisaare arsti ütlusi andma (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohtus pidi täna jätkuma kohtuprotsess Keskerakonna endise esimehe Edgar Savisaare üle, kuid see jäi kohtualuse tervisliku seisundi tõttu ära. Kohus otsustas kutsuda järgmiseks nädalaks Savisaare raviarsti Peep Põdderi kinnisele istungile ütlusi andma.

Kohus määras järgmiseks istungiajaks teisipäeva, 30. jaanuari.

Kohus kaalub, kas Savisaarega seotud episoodid tuleks seoses tema tervisliku seisundiga muust kohtuasjast eraldada.

«Et kujundada põhjendatud seisukoht selle kohta, kas on alust Savisaar eraldada üldisest süüasjast, oleks vaja kinnisel istungil kuulata raviarsti seisukohti ja kõrvutada neid varasema ekspertiisiga,» märkis riigiprokurör Steven-Hristo Evestus. «Seejärel saaks võtta seisukoha eraldamise või samas menetlusvormis jätkamise kohta,» lisas Evestus.

Ühtlasi märkis Evestus, et videokonverents Hispaaniaga sealse tunnistaja ülekuulamiseks on planeeritud 6. veebruariks. «Selleks ajaks peame kujundama ka Savisaare tervisliku seisundi kohta seisukoha,» ütles Evestus.

Savisaare kaitsja Oliver Nääs esitas kohtule taotluse teha Savisaarele uus terviseekspertiis, et teha kindlaks, kas ta on võimeline kohtuprotsessil osalema.

Savisaar pidi oma korruptsioonikaasuse raames viimati kohtusaalis olema 12. detsembril, kuid siis teatas tema kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääs kohtule, et Savisaar oli eelmisel päeval haiglasse viidud. Seepeale määras kohus uue istungi 23. jaanuarile.

Savisaare raviarsti Peep Põdderi sõnul on Jõgeva haiglas viibiva Savisaare tervis väga halb ning istungil osalemine võib lõppeda tõsiste tagajärgedega.

«Ta (Edgar Savisaar – toim) on mul juba eelmisest nädalast haiglas ja mitu päeva intensiivis olnud, veresuhkur on väga kõrge,» ütles Põdder eile BNSile. «Täna tõin ta intensiivist ära. Ta on esimest päeva ilma seadmeteta, mis manustasid talle püsivalt insuliini. Püüame esimest päeva minna süstidele tagasi. Lisaks on Savisaare ajus infarktijärgne kolle ka päris suur – tal on palju probleeme.»

Põdderi sõnul puudub Savisaarel igasugune haiguskriitika ja see on seotud tema haigusega. «Tema muudkui läheks rindele, aga see lõpeks varem või hiljem halvasti,» sõnas arst. «Savisaar läheks kindlasti istungile, tema ainult sinna tükibki,» lausus Põdder ja lisas, et tema arvates ei tohiks Savisaar kohtusse minna, sest ta tervislik seisund võib minna väga halvaks sellises situatsioonis.

Savisaar kurtis ülemöödunud nädala lõpus ka ise tervise halvenemise üle. «Minu diabeet läheb aina halvemaks, südameinfarktist on uusi järelmeid ja jalg annab järjest tugevamaid fantoomvalusid. Tuleb ikka kuulata minu raviarsti doktor Põderit, mõistlikkuse piires,» kirjutas Savisaar 14. jaanuaril sotsiaalmeedias.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles