Eestlaste Skeleton palkas General Motorsi endise teaduri (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scott Jorgensen
Scott Jorgensen Foto: Skeleton

Eestis ja Saksamaal superkondensaatoreid tootev Skeleton Technologies palkas endise General Motorsi teaduri Scott Jorgenseni juhatuse nõunikuks ja nimetas selle sammu peamiseks põhjuseks keskendumist hübriid- ja elektrisõidukite turule.

Jorgensen nõustab ettevõtte teatel Skeletoni juhatust ettevõtte autotööstusele suunatud teadustegevuse, tootearenduse, tootmise ja turustamise strateegiate väljatöötamisel.

Scott Jorgenseni sõnul on praegu maailmas kasutusel viis miljonit superkondensaatoritega sõidukit. «Pärast grafeenil põhinevate superkondensaatorite testimist usun, et sellel turul on suur arengupotentsiaal ja lähiajal tuleks keskenduda 12V ja 48V hübriidsõidukitele,» märkis ta.

Jorgensen töötas 2017. aasta juulini General Motorsi teadus- ja arenduslaboris tehnilise teadurina. Karjääri alustas Jorgensen General Motorsis teadurina pärast keemiatehnoloogia doktorikraadi kaitsmist Stanfordi ülikoolis aastal 1985.

Alates 2012. aastast on Jorgensen USA kaasaegsete akude konsortsiumi ehk USABC (United States Advanced Battery Consortium) liige, kus nõustas ettevõtteid üleminekul tootearendusest selle täieliku turustamiseni.

«Dr. Jorgenseni teadmised autotööstusest ja puhtast tehnoloogiast aitavad meil kiirendada ettevõtte teekonda juhtivaks superkondensaatorite ja energiasalvestusmoodulite pakkujaks autotööstusele,» kommenteeris Skeletoni tegevjuht Taavi Madiberk.

Skeleton on tootmise arendamisse investeerinud viimastel aastatel 42 miljonit eurot. Möödunud aastai sai ettevõte Euroopa Investeerimispangalt 15 miljonit eurot laenu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles