Põlissoomlaste valija: võtame Soome tagasi

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jani Petäja.
Jani Petäja. Foto: Hanna-Hulda Reinkort/Postimees

Soomlased ja eestlased, kellel samuti taskus Soome pass rääkisid Postimehele, kes nende arvates peaks presidendiks saama ja miks on just antud kandidaat nende jaoks kõige etem.

Jani Petäjä (41), õpilane

-Kes peaks saama presidendiks?

Laura Huhtasaari, Põlissoomlased.

-Miks?

Olen Põlissoomlaste valija. Neil on õiged vaated - Võtame Soome tagasi!

Niko Mikkonen (36) kartograaf, Lohja

Niko Mikkonen.
Niko Mikkonen. Foto: Erakogu.

-Kes peaks saama presidendiks?

Pekka Haavisto, Rohelised.

-Miks?

Mina hääletan Pekka Haavisto poolt, sest meie jaoks on olulised samad väärtused ja mured, nagu näiteks kliimamuutused ja saastatus. Välispoliitika ja Euroopa Liidu küsimuste osas on tema vaated realistlikud. Tema laiem Euroopa ja lähituleviku visioon on minu vaadetega sarnane. Lisaks imetlen ma tema tegevust rahuläbirääkijana.

Seega on Pekka minu kui rohelisest liberaalist vasakpoolse inimese jaoks loomulik valik. Kandidaadivalikul on minu jaoks määravad rahu ja keskkonnaküsimused ning üldine sallivus nii immigrantide kui ka seksuaalvähemuste osas. Õppimisvõime säilitamine läbi elu on minu jaoks inimeste juures kõige olulisem. Ainult tagaaknast välja vaadates paremat tulevikku ei loo.

Olen isiklikult NATO-sse kuulumise vastu ja seda seisukohta toetab ka Haavisto. Ma arvan, et hetkel ei vaja me mitte NATOt, vaid teha diplomaatliste vahenditega rohkem tööd selle nimel, et Lääne mere piirkonnas ja ka mujal maailmas oleks rahu ja stabiilsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles