Video: teletupsu Tinky-Winkyt kehastanud briti näitleja suri 52-aastasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Po (vasakul) ja Tinky Winky
Po (vasakul) ja Tinky Winky Foto: Ian West/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Briti meedia teatel suri näitleja, kes kehastas BBC menukas lastesaates «Teletupsud» (Teletubbies) teletups Tinky-Winkyt.

52-aastasena surnud Simon Shelton Barnes oli balletitantsija ja koreograaf, kuid kuulsaks sai ta lillat värvi teletegelase kehastamisega.

Po (vasakul) ja Tinky-Winky
Po (vasakul) ja Tinky-Winky Foto: Ian West/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Barnesi perekonnas on veel näitlejaid. Ta oli menusarja «Poldarki» näitleja Robert Dawsi õemees ja komöödiasarja «Inbetweeners» näitlejanna Emily Atacki onu.

Barnes sai Tinky-Winkyt kehastades tuhandeid fännikirju nii väikestelt kui suurtelt.

«Meie, Teletupsud, olime sama kuulsad kui kunagi oli ansambel The Beatles. Fänne oli meil igas vanusegrupis,» teatas Barnes aastaid tagasi.

Simon Shelton Barnes
Simon Shelton Barnes Foto: Twitter.com

Näitlejanna Emily Atack kinnitas Twitteris, et ta onu Simon Shelton Barnes suri ootamatult, kuid veel ei ole teada, mis on surma põhjuseks.  

Barnes sõnas mõned aastad tagasi antud intervjuus, et ta karjäär algas balletitantsijana ja ta töötas ka koreorgaafina, kuid kuulsaks sai hoopis lastesaate tegelasena.

Barnesi teatel ei olnud ta algupärane Tinky-Winky, ta sai selle rolli pärast Dave Thompsonit, kelle etteaste produtsentidele ei meeldinud, kuna ta kujutas tegelast homoseksuaalsena.

Teletupsud vasakult: Tinky-Winky, Dipsy, Laa-Laa ja Po
Teletupsud vasakult: Tinky-Winky, Dipsy, Laa-Laa ja Po Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

«Ka minult uuriti pidevalt, et kes Tinky-Winky on, sest minu tegelane oli lillat värvi ja kandis käekotte. Täiskasvanuid huvitas, ka ta on meesoost ja gei. Minu silmis oli ta sootu, sest saade oli suunatud eelkõige 3 – 5-aastastele lastele,» selgitas näitleja. 

«Teletupsud» on Briti lastesaatesari, mis oli BBC 2 kanalil algselt eetris 1997 – 2001, kuid seda sarja näitasid veel mitmete riikide telekanalid. 

Lisaks Tinky-Winkyle on selle sarja tegelased ka Laa-Laa, kes on kollane, Dipsy, kes on roheline ja Po, kes on punane. 

Teletupsud vasakult alates: Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa ja Po
Teletupsud vasakult alates: Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa ja Po Foto: BEN STANSALL/AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles