Prokurör: Peter Madsen piinas Kim Walli enne ta tapmist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Wall
Kim Wall Foto: TOM WALL/AFP/Scanpix

Taani prokuröri Jakob Buch-Jepseni sõnul piinas leiutajast allveelaevnik, taanlane Peter Madsen oma allveelaevas UC3 Nautilus rootslannast ajakirjanikku Kim Walli, kes oli alusega tutvumas ja Madsenist persoonilugu tegemas.

Prokuröri teatel tutvus ta juhtumi uurimisandmetega, mis näitavad, et Madsen pani toime ettekavatsetud mõrva, tuues varem allveelaeva pardale mitmeid esemeid, mida ta hiljem tapmiseks kasutas, teatab iltalehti.fi.

Prokurör Jakob Buch-Jepsen
Prokurör Jakob Buch-Jepsen Foto: Stine Tidsvilde/AP/Scanpix
Peter Madsen
Peter Madsen Foto: Hougaard Niels/AP/Scanpix

Krimieksperdid leidsid Madseni allveelaeva läbiotsides sae, matkanoa ja kruvikeeraja, millest said mõrva asitõendid.

Wall läks Madseni allveelaeva pardale 10. augustil 2017 ja nad seilasid Kopenhaageni lähistel.

10. augustil 2017 tehtud foto, millel on UC3 Nautilus pardal näha Peter Madsenit ja Kim Walli
10. augustil 2017 tehtud foto, millel on UC3 Nautilus pardal näha Peter Madsenit ja Kim Walli Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Prokurör Buch-Jepsen lisas, et 46-aastane Madsen sidus 31-aastase Walli kinni, pannes talle suhu tropi, et ta karjuda ei saaks, piinas teda mitme tööriista abil ning siis ta kas kägistas naise või lõikas tal kõri läbi. Oma kuritöö varjamiseks tükeldas ta surnukeha, visates kehaosad merre ja uputades allveelaeva, mis hiljem Taani mereväe sukeldujate abil pinnale toodi ja mida Kopenhaageni sadamas uuriti. Allveelaevast Nautilus leiti nii vereplekke kui võitluse jälgi.

Peter Madseni allveelaev UC3 Nautilus
Peter Madseni allveelaev UC3 Nautilus Foto: Johan Nilsson/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Ka Walli kehaosad leiti samuti merest ja neid uuriti.

Kim Wall
Kim Wall Foto: TOM WALL/AFP/Scanpix

Prokurör nõuab Madsenile eluaegset vangistust. Madseni advokaadi Betina Hald Engmarki  teatel eitab ta klient naise mõrvamist, tegemist oli allveelaevas aset leidnud õnnetusega, mis ajakirjanikult elu võttis.

«Madsen eitab naise tapmist, kuid tunnistas, et tükeldas Walli surnukeha ja viskas kehaosad merre. Tema silmis oli see merematus. Madsen eitab ka naise vägistamist,» sõnas advokaat. 

Kohtu käsul uurisid psühhiaatrid Madseni vaimset seisundit, kuid uuringu andmeid ei ole avalikustatud, kuna tegemist on mõrvajuhtumiga.

Peter Madsen
Peter Madsen Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Madsenit süüdistatakse Walli mõrvas, vabaduse võtmises ja seksuaalses ärakasutamises. 

Kohus Madseni üle algab 8. märtsil ja karistusotsus peaks välja kuulutatama aprilli lõpul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles