Sada aastat Liivimaa vennaskonda

, Fraternitas Liviensise vilistlane, Tartumaa praost
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleolukas hetk õllelaua taga 1939. aasta aprillist.
Meeleolukas hetk õllelaua taga 1939. aasta aprillist. Foto: FRATERNITAS LIVIENSISE ERAKOGU

​Tallinna poolt Tartusse saabuja läbib linna sisenedes kitsa tänavalõigu Jakobi mäel. Parempoolsel mäeküljel kõrgub uhke, lossi mõõtu villa, mille tornis lehvib ööpäev läbi violett-roheline-valge trikoloor. See on korporatsiooni Fraternitas Liviensis kodu.

Eeloleval nädalavahetusel tähistab algul rohuteadlaste loodud üliõpilaskorporatsioon Fraternitas Liviensis sajandat aastapäeva. Vahetult enne Eesti Vabariigi sündi tegevust alustanud korporatsioon on käinud nii ajalises mõõdus kui ka ideelises hoiakus meie riigiga ühte sammu.

100. aastapäeva pidustuste sissejuhatus algas möödunud pühapäeval, mil käidi vilistlaste haudadel üle Eesti. 25. jaanuaril kogunetakse Tartu kalmistutele siinseid vilistlasi mälestama ja seejärel avatakse konvendi eeskojas Jakobi 52 mälestustahvel teises maailmasõjas ja kommunistlike repressioonide käigus hukatud, hukkunud või kadunuks jäänud kaasvendadele.

27. jaanuaril kell 13 peetakse jumalateenistus Peetri kirikus, kus teenivad kõik viis Fraternitas Liviensise liikmeskonna praegu ametis olevat vaimulikku. Sellele järgneb pidulik rongkäik läbi linna ja aktus ülikooli aulas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles