Lagastajate ohjamiseks keeras RMK Vanapagana onni lukku

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanapagana metsamaja perenaine Heli Ilmet (vasakul) ja RMK Sakala puhkeala juhataja Ly Laanemets metsamaja ees.
Vanapagana metsamaja perenaine Heli Ilmet (vasakul) ja RMK Sakala puhkeala juhataja Ly Laanemets metsamaja ees. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Riigimetsa Majandamise Keskus otsustas külastajate ohjeldamiseks panna Vanapagana igaüheõiguse metsaonni uksed lukku, nii et oktoobrist alates ilma etteteatamata ja ööbimistasuta sellesse enam ei pääse.

RMK Sakala puhkeala juhataja Ly Laanemetsa sõnul otsustati Vanapagana metsaonn lukku keerata, et ohjata anonüümseid külastajaid, kes ei austa pakutavaid igaüheõiguse võimalusi, kirjutab Järva Teataja.

«Loodame, et uue korra järgi hakkavad maja kasutama rohkem metsapuhkusest lugu pidavad inimesed ja vähenevad kontrollimatud peoseltskonnad,» lausub ta.
Külastus tuleb RMK kodulehe kaudu või maja perenaise juures broneerida, üks öö maksab seltskonnale 500 krooni.

Broneerimiskeskuse telefoninumber on kirjas ka tõkkepuul, mis kontvõõrastel maja juurde sõitu takistab.

1985. aastal valminud Vanapagana metsamaja eelarve on tänavu umbes 80 000 krooni. Tehtud on sanitaarremont, vahetatud välja korduvate lõhkumiste tagajärjel kõlbmatuks muutunud mööbel, valmis uus kamin ja pliit, osa rahast kulub küttepuudele ja iganädalasele hooldusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles