Muuseumis tekib varandusele ruumi juurde

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnamuuseum kolib oma kogud Raadile ERMi hoidlatesse. Pildil peavarahoidja Kaie Jeeser ja arheoloogiaosakonna juhataja Arvi Haak.
ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA
Tartu linnamuuseum kolib oma kogud Raadile ERMi hoidlatesse. Pildil peavarahoidja Kaie Jeeser ja arheoloogiaosakonna juhataja Arvi Haak. ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kast kasti haaval on Tartu linnamuuseumi töötajad läinud jaanipäevast saadik kolinud seni mitmes kohas hoitud kogusid Raadile Eesti Rahva Muusemi (ERM) kolme hoidlasse. Suure töö eesmärk on saada lõviosa museaalidest ühte kohta ning teha ruumi Narva maanteel asuva linnamuuseumi peahoonesse, et huvilistel oleks seal veel rohkem vaadata ja teha.

Linnamuuseumi kogudes on ligi 170 000 museaali. Selle nädala alguseks oli Raadile ERMi hoidlatesse toimetatud üle 500 kasti, millesse on hoolikalt pakitud nii väga kaugest kui ka uuemast ajast pärit museaale. Lisaks on uutes hoidlates kohal suuremadki esemed, näiteks vaibad, korvmööbel ning mitmes mõõdus ja kaalus kahurikuulid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles