Endine töötaja süüdistab lihatööstust veiste piinamises (13)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjamõisa lihatööstuse tapamaja endine töötaja avaldas pildid kabuhirmus üksteise otsas turninud veistest, väites, et loomad peavad seal enne hukkamist piinlema.
Karjamõisa lihatööstuse tapamaja endine töötaja avaldas pildid kabuhirmus üksteise otsas turninud veistest, väites, et loomad peavad seal enne hukkamist piinlema. Foto: Erakogu

Pärnumaa Suigu külas tegutseva Karjamõisa lihatööstuse endine töötaja avaldas fotod ettevõtte tapamajast, kus paanikas veised üksteise otsas trambivad . Farmi juhataja Enn Kuslap leiab, et tegu on laimukampaaniaga. Veterinaar- ja toiduamet (VTA) pole varem selles farmis rikkumisi märganud, kuid alustas nüüd menetlust.

«Tegin pildid, sest see olukord polnud enam normaalne,» nentis Karjamõisa lihatööstuses kaks aastat loomi hukanud Taavi Talu. Suvel töölt lahkunud Talu ülesanne oli suunata lihaveised autodelt tapamaja uimastusboksi, teha nad seejärel poltpüstoliga uimaseks ja veretustada.

Niigi stressirikas töö oli Talu sõnul Karjamõisa lihatööstuses valitsevate tingimuste tõttu oodatust raskem. «Siiani kannan seda kaasas. Tundsin end pidevalt halvasti. Hommikust õhtuni näed seda. Loomulikult mõjutas see mind. Leian, et loom tuleb tappa austusega,» selgitas ta.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles