Põhja-Korea jäähokinaised saabusid Lõuna-Koreasse ühistreeningutele

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea jäähokinaised saabumas neljapäeval Lõuna-Koreasse ühistreeningutele.
Põhja-Korea jäähokinaised saabumas neljapäeval Lõuna-Koreasse ühistreeningutele. Foto: SIPA/Scanpix

Põhja-Korea jäähokinaised saabusid neljapäeval Lõuna-Koreasse, et harjutada koos Lõuna-Korea kolleegidega enne Pyeongchangi taliolümpiamängude algust, kus Pyongyang ja Soul on naiste jäähokiturniiril esindatud ühisnaiskonnaga.

Lõuna-Korea ühineministeeriumi teatel ületasid Põhja-Korea hokimängijad piiri Kaesongi lähedal. Nendega koos saabus Lõuna-Koreasse Pyongyangi delegatsioon, mis hakkab ette valmistama ülejäänud Põhja-Korea sportlaste saabumist enne 9. veebruaril algavaid talimänge.

Koreade ühine hokinaiskond koosneb Souli, Pyongyangi ja Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) nädalavahetusel saavutatud kokkuleppe järgi 12 põhja- ja 23 lõunakorealasest.

Pyeongchangi taliolümpiamängude lähenemine on toonud Korea poolsaarel, kus pinged on olnud Pyongyangi tuuma- ja raketiprogrammi tõttu pikka aega haripunktis, kaasa pingelõdvenduse.

Ühise hokinaiskonna moodustamine ei ole kulgenud nurinata. Lõuna-Koreas heidetakse valitsusele ette mõnedelt oma hokimängijatelt poliitilistel põhjustel olümpiamängudel osalemise võimaluse äravõtmist.

Teistel aladel osaleb talimängudel 10 Põhja-Korea sportlast: kolm murdmaasuusatajat, kolm mäesuusatajat, kaks lühiraja kiiruisutajat ja kaks iluuisutajat paarissõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles