Ilmateenistus hoiatab tugeva tuule eest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörtsine ilm.
Lörtsine ilm. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Täna on vihmane ja lörtsine ilm, puhanguti on tuule kiirus kuni 22 meetrit sekundis. 

Foto: Riigi Ilmateenistus

Ilmateenistus andis hommikul tervele Eestile esimese taseme tormihoiatuse. Sisemaal võib tuule tugevus olla kuni 16 meetrit sekundis, saartel ja rannikualadel kuni 22 meetrit sekundis. 

Täna on pilves selgimistega ilm. Sajab vihma, Ida-Eestis ka lörtsi. Keskpäeval lääne poolt alates sadu järk-järgult lakkab. Puhub lõuna- ja edelatuul, õhtul hakkab tuul nõrgenema. Õhutemperatuur on +2 kuni +5 kraadi.

Tormihoiatuste astmed

Tase 1 – esimese taseme hoiatus. Ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Arvesta sellega, kui sinu tegevus on ilmast mõjutatud. Jälgi edasist ilmaprognoosi.

Tase 2 – ilm on ohtlik. Esineb tavatuid ilmastikunähtusi. Ole väga tähelepanelik ja jälgi pidevalt ilmaprognoosi. Ole teadlik riskidest, mis võivad olla vältimatud. Järgi kõiki võimuesindajate poolt antud soovitusi. 

Tase 3 – eriti ohtlik ilm. Tõenäolised on suured kahjustused. Erakordsete ilmatingimuste pikaajaline püsimine võib põhjustada loodusõnnetuse. Oht elule ja tervisele. Jälgige pidevalt edasisi arenguid televisiooni, raadio või interneti vahendusel. Järgi tingimusteta kõiki võimuesindajate poolt antud käske ja soovitusi, ole valmis erakorralisteks meetmeteks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles