Jahimehed saavad õiguse summutiga relvade kasutamiseks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimehed põhjendavad summutite kasutamist sooviga säästa enda ja jahikoerte kuulmist.
Jahimehed põhjendavad summutite kasutamist sooviga säästa enda ja jahikoerte kuulmist. Foto: Marko Saarm / Sakala

Riigikogu õiguskomisjoni istungil toetati ühehäälselt summutite kasutamist jahipidamisel ja elektrooniliste jahidokumentide kasutusele võtmist.

«Ehkki need muudatused on alles eelnõu tasemel ja ees ootab teine lugemine, on tegemist jahimeestele väga heade uudistega,» teatas Eesti Jahimeeste Seltsi (EJS) tegevjuht Tõnis Korts seltsi veebilehel. «Helisummuti kasutamine vähendab üldist mürareostust asulate piirkonnas ja hoiab ära nii jahimeeste kui ka jahikoerte kuulmiskahjustuse tekke,» põhjendas Korts.

Helisummutite kasutuselevõttu toetasid EJSi volinikud juba 2009. aastal toimunud üldkoosolekul. Lisaks on summuti kasutamist korduvalt toetanud EJSi juhatus.

Õiguskomisjoni liikmed leidsid, et EJSi esindajate argumendid on põhjendatud ning toetasid muudatuste tegemist. Valitsuse algatatud relvaseaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse (494 SE) eelnõuga tehtavad muudatused puudutavad eelkõige erinevate lubade menetlust ja laskekõlbmatute relvade regulatsiooni, muuhulgas aga ka jahiseadust.

EJSil on valminud andmebaasi Metsis arendus, mis annab võimaluse kontrollida jahitunnistuse ja suuruluki laskekatse olemasolu elektrooniliselt. «Seaduse muudatusega kaob vajadus neid dokumente metsas kaasas kanda,» kommenteeris tegevjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles