Omniva korrastab: üle 600 tühja kirjakasti võib kaduda

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva postilogistika osakonna juht Mait Mikker, kelle kõrval näeb erinevaid kirjakaste läbi Eesti ajaloo.
Omniva postilogistika osakonna juht Mait Mikker, kelle kõrval näeb erinevaid kirjakaste läbi Eesti ajaloo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pole ime, et e-riigiks nimetatud Eestis langeb aja möödudes paberkirjade saatmine – üle kogu Eesti leidub praegu umbes 600 nukrat kollast kirjakasti, kuhu keegi midagi ei postita, kuid mida ikka ja jälle tühjendamas käiakse.

Käesoleva aasta märtsiks väheneb Eestis oluliselt Omniva kirjakastide hulk ning kasutust leidvatele kastidele otsitakse koostöös kohalikega parem asukoht. Omniva postilogistika osakonna juht Mait Mikker ütles, et käsil on kirjakastide võrgu korrastamine, millesarnast pole Eestis kümme aastat nähtud.

«Me ei ole teinud seda muudatust aastaid ja samas kirjateenus ise on pidevas languses. Inimesi, kes kirjateenust tarbiks, jääb järjest vähemaks, ja me näeme, et kirjakaste kasutatakse järjest vähem,» tõdes Mikker kurbusega, lisades, et paljud kastid on aastatega jäänud üldse kasutuseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles