Ida-Ukrainas tabatud Venemaa tegevväelane mõisteti kümneks aastaks vangi (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Agejev.
Viktor Agejev. Foto: GENYA SAVILOV/AFP/Scanpix

Ukraina Novoaidarski kohus Luganski piirkonnas mõistis eile kümneks aastaks vangi Ida-Ukraina konfliktitsoonis tabatud Venemaa sõduri Viktor Agejevi.

Agejev mõisteti süüdi terroriorganisatsiooni kuulumises ja prokurör nõudis talle 12 aasta pikkust vangistust. Terroristi kaitsjate sõnul oli mehele lõpuks määratud kümne aasta pikkune vangistus liiga karm ja otsus kaevatakse edasi.

Agejev peeti kinni eelmise aasta juunis Želoboki küla lähistel Luganski piirkonnas. Temaga koos saadi kätte veel kaks võitlejat. Kinnipidamise järel tunnistas Agejev, et on tegevväelane Venemaa relvajõududes ja rääkis isegi välja selle, millisesse üksusesse ta kuulub.

Venemaa kaitseministeerium eitas seost mehega. Tema kaitsja sõnul mõisteti Agejevit valesti ja tegu on Venemaa kodanikuga, kes liitus vabatahtlikult isehakanud Luganski Rahvavabariigi vägedega. Avalduses väideti, et Agejev lahkus teenistusest juba 2016. aastal.

Pärast Agejevi tabamist postitas terroristi tabanud üksus sotsiaalmeediasse pildi venelase dokumentidest, kus oli näha, et ta alustas teenistust 2015. aasta mais. Kuskilt polnud võimalik aga leida märget sellest, et Agejev oleks reservi arvatud või erru läinud.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles