Bangkoki bordellid ähvardavad linna hävitada

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dan White / Alamy / Vida Press

Bangkoki politsei süüdistab linna «seebise massaaži» nimelist teenust pakkuvaid bordelle linna uputamises. Nimelt pumpavad bordellid oma asutusse kommunaalkulude vähendamiseks ebaseaduslikult linna põhjavett, mis paneb linna vajuma.

«Seebise massaaži» teenuse puhul tuleb massöör kliendiga vanni kaasa, mis enamasti tähendab tegelikkuses erootilist teenust ja rohket veekasutust. Bangkoki politsei avastas hiljuti mitmes «seebist massaaži» pakkuvas bordellis, et seal kasutatakse ebaseaduslikku põhjavett, vahendas The Sun.

Uurijad avastasid samuti alaealisi sekstöötajaid ning lokkava korruptsiooni, kus bordelliäri pidajad maksavad mitmetele linnavõimu esindajatele altkäemaksu.

Keskkonnaspetsialistide sõnul aitab ebaseaduslik veevõtmine Bangkoki vajumisele kaasa. Nimelt on Bangkok ehitatud Chaophraya jõe äärsele madalikule ning vee eemaldamine linna soisest aluspinnast paneb linna vajuma, samal ajal kui merevesi on pidevalt tõusuteel. Ekspertide sõnul võib Bangkok merevee alla uppuda juba 2030. aastaks.

Hetkel uuritakse 40 «seebise massaaži» teenust pakkuva bordelli rikkumisi just veevarguse osas.

Loodusvarade ja keskkonnakuritegude ennetamise ameti esindaja Suwat Inthasiti sõnul kahtlustavad nad, et bordellid on võtnud ebaseaduslikult maa seest põhjavett.

Ametnikud saavad mõõta vee kvaliteeti, et siis kindlaks teha, kas vesi pärineb linna puhastatud veetorudest või siis ebaseaduslikest torudest.

Bangkoki elanike seas muutus ise maapõuest veevõtmine tavapäraseks juba mitu aastakümmet tagasi, kuid kuna nüüd on linn tõelises hävimisohus, on linnavõimud hakanud viimastel aastatel rikkujaid karistama. Karmistunud meetmed on juba isegi vajumist vähendanud tervelt kümme sentimeetrit aastas, kuid kui rohkematele rikkujatele jälile saadakse, väheneb vajumine veelgi. Bordellide liigsele veekasutusele jälile saamine on suur samm edasi, kuna sedavõrd suured veeraiskajad avaldavad linna vajumisele eriti suurt mõju.

Kuigi prostitutsioon on tegelikult Tais ebaseaduslik, on see laialdaselt aktsepteeritud. Mitmed bordellid reklaamivad end täiesti avalikult ning linnas on mitmed linnaosad, mis ongi tuntud oma paljude bordellide poolest.

See on võimalik vaid tänu altkäemaksu kultuurile, kuna politseinikud eelistavad enamasti bordellide seaduslikkuse osas silma kinni pigistada. Bordell satub pahandustesse vaid siis, kui seal töötavad alaealised või kui asutus varastab põhjavett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles