Kõlvartil ei õnnestunud Tallinnast ülemaailmse venekeelse etteütluse pealinna teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Laupäeval valiti Novosibirskis tänavuse venekeelse «totaalse etteütluse» pealinnaks Vladivostok. Ülemaailmse etteütluse korraldamist taotles linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvarti eestvedamisel ka Tallinn.

Finaalis võistlesid etteütluse korraldamise nimel lisaks Tallinnale ja Vladivostokile ka Irkutsk, Tjumen ja Krasnojarsk. Totaalne etteütlus toimub 14. aprillil üle maailma, vahendab Rus.Postimees portaali ngs.ru.

Võitja valis välja žürii, kuhu kuulusid Novosibirski ülikooli rektor Mihhail Fedoruk, tänavuse totaalse etteütluse teksti autor Guzel Jahhina, Totaalse etteütluse fondi juht Olga Rebkovets, muusikud Maksim Kutšerenko ja Vladimir Tkatšenko ning paljud teised tuntud isikud.

Mihhail Kõlvart rääkis mullu novembris PBK-le, et Tallinn tahab ainsa Venemaast väljaspool asuva linnana saada 2018. aasta totaalse etteütluse pealinnaks.

Sel nädalal sõitis Kõlvarti juhitud Tallinna delegatsioon vastava avalduse esitamiseks Novosibirskisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles