Trump oleks valmis soodsamatel tingimustel kliimaleppesse naasma (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: AP/Scanpix

USA president Donald Trump väljendas pühapäeval valmisolekut naasta Pariisi kliimaleppesse, kuid vaid juhul, kui seda põhjalikult muudetakse.

Trumpi tabas üleilmne hukkamõist, kui ta 2017. aasta juunis teatas, et Ühendriigis lahkuvad lepingust, mis olevat riigi majandusele kahjulik.

Kuigi president jäi kindlaks kriitikale selle ajaloolise leppe suhtes, mille allkirjastas tema eelkäija Barack Obama, märkis ta, et uuendatud lepingule võiks ta oma allkirja anda.

"Pariisi lepe olnuks meile katastroof," ütles ta Briti telekanalile ITV, mis peaks eetrisse jõudma pühapäeva õhtul.

"Kui nad teevad hea leppe ...., on alati olemas võimalus, et me naaseme," lisas Trump, kirjeldades praegust kokkulepet kui "kohutavat" ja "ebaõiglast" Ühendriikide suhtes.

197 riiki jõudsid 2015. aastal Pariisis pärast intensiivseid läbirääkimisi kokkuleppele, milles kõik riigid andsid vabatahtlikke emissiooni kärpimise lubadusi aastani 2030.

"Kui keegi ütleks, et ühinege taas Pariisi lepinguga, peaks see olema hoopis teistsugune kokkulepe, sest praegune lepe on kohutav," lausus Trump avaldatud intervjuukatkes.

"Ka ma naaseksin? Jah, ma teeksin seda ... mulle see meeldiks."

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles