Prantsuse alpinist päästeti Himaalaja tapjamäelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästekopter.
Päästekopter. Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/Scanpix

Vabatahtlikud päästsid Himaalaja mäestikus asuvalt Nanga Parbatilt Prantsuse ronija, kes oli sinna lõksu jäänud.

Prantsuse alpinist Elisabeth Revol ja poolakas Tomasz Mackiewicz üritasid vallutada Nanga Parbati, maailma kõrguselt üheksandat mäge (8126 meetrit).

Paraku olid alpinistid keeruliste ilmaolude tõttu sunnitud 7400 meetri kõrgusel abi kutsuma. 

Poola ekspeditsiooni neli vabatahtlikku Denis Urubko, Adam Bielecki, Jaroslaw Botor ja Piotrek Tomala olid parajasti valmistumas kõrvalasuva K2 mäe ronimiseks, kuid päästekutsungit kuuldes pöördusid nad tagasi ja asusid kolleegide päästele.

Poola päästerühm.
Poola päästerühm. Foto: HANDOUT/AFP

Ligi 60 külmakraadi juures jõuti viimaks Revolini, kas oli alustanud laskumist ja toimetati viimaks helikopteriga alla. Alpinisti kätel ja jalgadel olid tõsised külmakahjustused ja ta ei suutnud enam käia.

Ränkade ilmastikuolude tõttu Tomasz Mackiewiczini ei jõutudki. Avalduses teatati, et ilmastikuolud ja suur kõrgus oleks seadnud päästjate elud tõsisesse ohtu.

Revoli sõbrad olid kogunud päästeoperatsiooni toetuseks ühisrahastamise abil umbes 60 000 eurot, teatas Prantsuse meedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles