Niinistö koer jäi kampaaniast kõrvale (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendipaar Sauli Niinistö ja Jenni Haukio koos oma lemmiku Bostoni terjeri Lennuga.
Presidendipaar Sauli Niinistö ja Jenni Haukio koos oma lemmiku Bostoni terjeri Lennuga. Foto: twitter

Ühendriikide meedia hinnangul muutnuks Soome ühtedeks igavamateks nimetatud presidendivalimised põnevamaks president Sauli Niinistö karismaatiline koer Lennu, aga väikest lömmis nina ja suurte kõrvadega bostoni terjerit polnud kogu valimiskampaania jooksul kuskil märgata.

Lennu kogus Niinistö esimesel ametiajal sotsiaalmeedias isegi rohkem tuntust kui tema riigipeast omanik. Portree presidendi süles olesklenud justkui naeratavast Lennust sai rahvusvaheliseks sensatsiooniks ja seda jagati enam kui 50 000 korda.

«Lennu pole kampaaniast osa võtnud,» kinnitas New York Timesile Niinistö kampaaniajuht Pete Pokkinen. Otsuse üheks põhjuseks peetakse haigust. Niinistö teatas hiljuti paljude Lennu fännide kurvastuseks, et seitsmeaastast lemmikut oli tabanud koeragripp. Nimelt on bostoni terjeri lömmis nina hingamisteede haigustele palju vastuvõtlikum kui teiste koeratõugude oma.

Niinistö märkis hiljem, et kuigi Lennu on haigusest paranenud, võtab koer sellest hoolimata valimistest puhkuse.

Lennu populaarsus on Soome riigipeade seas tavapäratu, aga ta pole siiski esimene lemmikloom, kes uudistesse on sattunud.

Eelmisel Soome presidendil Tarja Halonenil oli näiteks kolm kassi, Rontti, Miska ja Meggi, kellest viimase kinkis Halonenile toonane Venemaa riigipea Dmitri Medvedev, ja seetõttu kahtlustati mõnikord, et kass on varustatud pealtkuulamisseadmetega. PM

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles