Mehhiko põhjaosas tapeti elumajas üheksa inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmuskohal.
Sündmuskohal. Foto: Julio Cesar Aguilar/AFP

Mehhiko põhjaosas lasti pühapäeval ühes Monterreys asuvas elumajas maha üheksa inimest, teatasid võimuesindajad.

Politsei hinnangul oli tegemist väiksemate narkojõukude omavahelise arveteõiendamisega ja seekord polnud asjasse segatud uimastikartellid.

Nuevo Leoni osariigiprokuröri Bernardo Gonzalezi sõnul vaatasid mehed parajast televiisorist jalgpallimängu, kui ründajad tungisid majja ja avasid tule. Seitse meest sai kohapeal surma ja veel kaks surid hiljem haiglas.

Gonzalezi sõnul leiti majast narkootikume.

"See on kõigest hoolimata üksikjuhtum. Sel korral pole tegemist narkokartellidega," ütles prokurör kohalikule telekanalile antud usutluses.

Tunnistajate kirjeldusel tungisid koju, kus viibis umbes 20 jalgpallifänni, neli relvastatud meest. Mõned inimesed sunniti vannituppa minema, kus nad tulistati surnuks.

Monterrey tööstuskeskuses käib võimuvõitlus Lahekartelli ja uimastikartelli Zetas vahel.

Aastal 2006 alustas Mehhiko valitsus sõjaväeoperatsiooni riigis lokkava uimastiäri vastu, kuid kriitikute sõnul pole see olukorda parandanud. 2017. aastal tapeti Mehhikos 25 000 inimest, mis on suurim näitaja viimase 20 aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles