Vene Jehoova tunnistajad paluvad Soomes asüüli (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jehoova tunnistaja piibli ja trükistega
Jehoova tunnistaja piibli ja trükistega Foto: imago stock&people/imago/Sch/Scanpix

Venemaal tagakiusatud Jehoova tunnistajad on pöördunud asüüli saamiseks Soome poole.

Üle tuhande Venemaal taga kiusatud Jehoova tunnistaja on pöördunud abi saamiseks mitme Euroopa riigi, sealhulgas Soome poole.

Venemaal loetakse usuvoolu äärmuslikuks liikumiseks ning selle tegevus keelustati eelmise aasta aprillis. Samal ajal hakati ka massiliselt Jehoova tunnistajate peakontoreid sulgema.

Lisaks on sihikule võetud ka üksikisikuid, kes on kaotanud töökohtasid või sattunud rünnakute ohvriks.

«Kõik sai alguse eelmise aasta suvel ja siis pöördusidki esimesed Jehoova tunnistajad asüüli saamiseks Soome poole,» sõnas Soome Jehoova tunnistajate keskuse kõneisik Veikko Leinonen. «Kümned ja kümned on veel tulemas.»

Enamik tagakiusatud usklikke on palunud asüüli Ukrainas, Poolas või Saksamaal. Soome migratsiooniameti asüülikeskuse juhataja Ekso Repo sõnul on Venemaalt pärit Jehoova tunnistajate asüülitaotlused saanud nii positiivseid kui negatiivseid vastuseid.

«Me oleme teadlikud, et õigusi rikutakse,» märkis Repo. «Me kogume veel kohapeal informatsiooni, et selle seaduse mõjusid korralikult hinnata.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles