Piirivalvurid tõid Peipsi jäält ära kaks purjus kalameest

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehed Peipsi järvel. Pilt on illustreeriv
Kalamehed Peipsi järvel. Pilt on illustreeriv Foto: Sille Annuk / Postimees

Laupäeva pärastlõunal tõid piirivalvurid Peipsi jäält kaldale kaks alkoholiga liialdanud kalurit. 

27. jaanuaril kella 12.45 ajal said piirivalvurid teate, et Peipsi järve jääl lamab purjus mees. 

«Teatele reageerinud Mustvee kordoni hõljukipatrull leidis märgades riietes läbikülmunud joobes mehe järve jäält, temaga koos viibis teinegi purjus mees,» teatas politsei- ja piirivalveamet pressiteate vahendusel.

Piirivalvepatrull võttis mehed pardale ning toimetas nad Kallaste sadamasse, kuhu meeste terviseseisundit olid kontrollima tulnud meedikud. 

Meedikute kinnitusel oli kalurite tervis hoolimata külmetusest korras ning nad toimetati kalda ääres seisnud auto juurde, kus olid nende isiklikud esemed ja asjad.

«Igal kaluril ja niisama jääle minejal tuleks adekvaatselt hinnata oma tervislikku seisundit ning füüsilisi võimeid veendumaks, et omal käel ka kaldale tagasi jõutaks.»

Piirivalvurid paluvad meeles pidada, et külmarohi ja selle manustamine jäetaks pigemini koduseks tegevuseks kalasaagi kaalumise juurde. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles