Eestis käinud Nigeeria muusik: mind šokeeris kohalik vaesus (21)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikafestival Nigeerias. Pildil olev muusik ei ole Dare Fasasi.
Muusikafestival Nigeerias. Pildil olev muusik ei ole Dare Fasasi. Foto: Sunday Alamba / AP / Scanpix

Nigeeria räppar ja näitleja Dare Fasasi esinejanimega Baba Dee ütles kohalikule uudisteportaalile antud intervjuus, et Eesti on üks eksootilisemaid kohti, kus ta käinud on ning teda šokeeris riigi vaesuse tase, mis meenutas talle oma kodumaad Nigeeriat.

Nigeeria poptäht rääkis Eestist, vastates portaali Punch intervjueerija küsimusele, milline on kõige huvitavam koht, mida ta on külastanud. Dare Fasasi käis Eestis küll juba 2010. aastal, kuid tema sõnul jättis riik talle nii kustumatu mulje, et ta mäletab seda hästi siiamaani. Nigeeria laulja mälestustes paistab Eesti küll päris kummalise kohana ja tema meenutused tunduvad eestlaste jaoks kindlasti kummalised.

Mees meenutas, et sattus Põhja-Euroopa riiki Eestisse laevakruiisiga ning ta otsustas külastada riiki kuhu enamus inimesi tavaliselt ei satu. Ta rääkis, et inimesed tahtsid pidevalt ennast koos temaga pildistada, kuna tundus, et enamus neist ei olnud mustanahalist inimest kunagi varem näinud.

Fasasi meenutas, et ta viibis Tallinnas kaks päeva, kuna tahtis kohaliku kultuuriga tutvuda.

«Eesti on väga kena koht, kuid see muutis suuresti minu arusaama. Kui sa näed palju valgeid inimesi, võid arvata, et tegemist on arenenud riigiga. Siiski on Eesti suures osas nagu Nigeeria, kõrvuti rikkusega on palju vaesust. Nad lapivad asju samamoodi, nagu meie siin lapime ja ma olin väga üllatunud, et nad seda teevad,» rääkis Fasasi.

Tema sõnul on eestlastel mustanahaliste inimeste hing.

«Keskmist eurooplast ei huvita, mis sinuga juhtub. Ma mäletan, et kui ma reisisin Euroopas, üritasin joosta rongile ja sain pöördukselt valusa löögi, kuid kedagi ei huvitanud. Nad tegelesid oma asjadega edasi. Kuid Eestis võid kohata inimesi, kes võiksid olla sinu vanavanemad ja nad tervitavad sind. Ma ei kohanud Eestis ühtegi teist nigeerlast, kuid kuulsin, et seal pidi olema kaks Nigeeria tudengit,» meenutas ta.

Laulja sõnul näeb Tallinn hea välja, samas meenutas ta, et tänavapildis võib näha palju sõjaväelasi. Ta lisas, et kohalikku raha ta endale ei vahetanud, kuna maksis igal pool kaardiga. Eesti toitu ta ei proovinud. «Euroopas reisides sõin üldse ainult India ja Hiina toitu, kuna Euroopas võib lihas olla verd, see ei ole üldse toidu sarnane, nagu meie harjunud oleme,» lausus ta.

Mees lisas, et Eestil ei ole arenenud majandust, ning ta oli šokeeritud, kui nägi esimest korda vaeseid valgeid inimesi.

«Samas on noored eestlased ambitsioonikad ning nad saavad asjadega samamoodi hakkama nagu nigeerlased. Kui ma käisin Londonis, kohtasin seal eestlasi, kes töötasid seal samamoodi, nagu nigeerlased. Eestlased on toredad inimesed,» ütles Fasasi.

Kommentaarid (21)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles