Trumpi ebasoosingusse sattunud FBI asedirektor astub tagasi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrew McCabe.
Andrew McCabe. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) asedirektor Andrew McCabe, keda president Donald Trump on süüdistanud demokraatide toetamises, astub tagasi, kinnitas esmaspäeval valitsusallikas.

McCabe peatab töö viivitamatult, kuid jääb FBI palgale kuni märtsini, et tagada pensionisoodustused, kinnitas allikas.

49-aastane McCabe arvati juba varem lahkuvat selle aasta esimeses pooles, kui ta büroos töötatud kahe aastakümne järel saab täieliku õiguse pensionile.

Trump ründas McCabe'i Twitteris, kui selgus, et tema naine sai 2015. aastal Virginias kandideerides kampaaniatoetust Trumpi rivaali Hillary Clintoni liitlase käest.

McCabe ja FBI tagandatud direktor James Comey mängisid võtmerolli FBI juurdluses, mis puudutas ametialaste elektronkirjade saatmist Clintoni eraserverilt ajal, mil ta oli välisminister.

Mõlemad olid ka seotud esialgse uurimisega Trumpi kampaaniameeskonna kokkumängust Venemaaga valimiste ajal.

Trump on korduvalt tõrjunud süüdistusi kokkumängust, nimetades neid libauudisteks. President väidab, et FBI on olnud erapoolik oma juurdluses, mida praegu juhib eriporkurör Robert Mueller, kes ka ise kunagi FBI-d juhtis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles